KONYA / SELÇUKLU - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yazır Mahallesi Büyükçayır Sokak No1 Selçuklu/KONYA email konyaasmlgmail.com
Vizyon
Biz, Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek erdemli insan olmanın idealini ve değişimini yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmak için varız.
Misyon
*Okuyan, inceleyen, araştıran, düşünen, doğru analiz ve sentez yapabilme yeteneğine sahip olma, *İsteyerek seçecekleri ve mutluluk duyacakları bir mesleğe yönelme, *Akılcı yaklaşım ve eleştirel zihniyet, *Kendine ve çevresine karşı sorumluklarını yerine getirme, çevresine model olma, *Kendi başına düşünme, *Kendini anlama, keşfetme ve sorgulayabilme, *Yaşamın anlamını keşfetme, *Objektif olma, *Seçme yeteneği, *Bilimsel teknolojiler ışığında kendini geliştirme *Sosyal bütünleşme, dayanışma ve hoşgörü, *Kültürel duyarlılık, *Güzel ahlak, dürüstlük ilkelerini benimseyen, *Eğitimde fırsat eşitliğine inanan, *Aileyi eğitimin bir parçası sayan, *Teknolojiyi amaç değil araç kabul eden anlayışları benimseriz.
Başarılar
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Ulusal STEM yarışmasında 40 ilden katılan 561 adet proje arasında 1.Küçük Sesler Büyük Hayatlara Bedel 2.Dilsiz Melek projelerimizle finallere kaldık. Öğrencimiz Buğra ŞİMŞEK Konya İli Okullar Arası Gençler Yüzme Yarışmasında 50 metre kurbağalama ve 100 metre kurbağalama kategorilerinde birinci olarak 2 Altın Madalya kazanmıştır. Öğrencimiz Hüsna MUTLU Konya’da düzenlenen okullar arası halter müsabakasında 48 kg’da birinci olarak Altın Madalya kazanmıştır. 1.Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün “Kitap Okuma Etkinliği” yarışmasında 1. olan okulumuz öğrencileri Fatma Rümeysa DEĞİŞLİ tam altın ve 3. olan Şerife Kübra ŞAŞI çeyrek altınla ödüllendirildi.
Toplantı Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :5
Öğretim Şekli :Normal-Gündüzlü
Ders Başlama Saati : 09.00 Ders Bitiş Saati : 17:15
Okulumuzda Yabancı Dil Dersi İngilizce'dir
Pansiyon Bilgileri
Okulumuzun Pansiyonu bulunmamaktadır
Tramvay İle Ulaşım Sağlanabilmektedir.
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Okul Servis anlaşması yapılmıştır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Japon parkı tramvay durağına yakın, Selçuk Üniversitesine 6 km uzaklıktadır.
İL MERKEZİNE 20 KM
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Taban Puan:325,267 Tavan Puan:385,333
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Öğrencilerimizin %41,14'ü YKS ile bir programa yerleşmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
Öğrencilerimizin araştırma projelerine katılımı sağlanmaktadır. (TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, TÜBİTAK Araştırma Projeleri, e-Twinning Projeleri)
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Plus Akreditasyon Projesine dahildir.